Naslovnica Rifin's news Nema milosti

Nema milosti PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Četvrtak, 08 Travanj 2021 12:20

Građani koji su odbili cijepiti se AstraZenecom moraju znati da je njihovo odbijanje, u najmanju ruku, nezahvalnost prema vlasti koja se je u potpunosti dala kako bi pomogla hrvatskim građanima.

Broj oboljelih raste. Nakon blagdana ponovno se razmatra mogućnost uvođenja strožih mjera. Rast oboljelih i nedostatak cjepiva dovodi Vladu našeg premijera Plenkovića u nezavidnu situaciju. Stožer,  tobože nestranački, jasno je kazao kako odbijanje cjepiva AstraZenecom mora biti kažnjeno. Građani će morati sačekati sve dok se ne potroši naručeno i primljeno cjepivo AstraZenece. To nam je jasno kazano.

Ako dobro razumijem kazano tada to interpretiram kako oni koji su odbili navedeno cjepivo imaju da čekaju. Pri tome nam se kazuje kako će jedan na 45 zaraženih preminuti. Plaše nas umjesto da nam objasne zašto su neke zemlje odbile cijepiti svoje građane. Kako je moguće da naša država i naša tako optimalna Vlada kažnjava svoje građane samo zato jer se boje navedenog cjepiva. Čovjek naprosto navedene izjave mora karakterizirati kao izraz oholosti Stožera koji se tako osvećuje građanima samo zato jer su zabrinuti za svoje zdravstveno stanje.

Rješenje je jednostavno. Vlada mora priznati da je pogriješila prilikom odluke koja će cjepiva kupiti. Vlada za pogrešnu ocjenu ima jasno i lako prihvatljivo objašnjenje. Nije se moglo znati u vrijeme nabavke da će ugledna tvrtka proizvesti upitno cjepivo. Umjesto da se to javno kaže i prihvati zabrinutost građana donose se mjere kazne za one koji razmišljaju svojom glavom. Vlada bi imala samo i jedino pravo za svoje stavove kada bi argumentirano dokazala kako druge vlade koje su odustale od AstraZenece rade krivo. Ovako na Balkanu sve ostaje balkanski. Očito nam je to sudbina usprkos činjenici da se želimo prikazati kao dio srednjeeuropskog kulturnog podneblja.