Naslovnica Rifin's news Lokalni izbori - deveti put

Lokalni izbori - deveti put PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 13:14

U javnom prostoru nije odgovoreno na pitanje zašto gospodin Andrej Plenković podržava kandidata Tomislava Tomaševića za gradonačelnika grada Zagreba. Gospodin Tomislav Tomašević je okružen najvećom mogućom pažnjom od strane javnih medija koja nije zabilježena od uspostave Lijepe Naše. Jasno, to nije niti može biti slučajno.

Tomašević je došao našem premijeru Plenkoviću, kako bi kazao naš narod, kao as na desetku. Politička orijentacija gospodina Tomislava Tomaševića smještena je lijevo od političke opcije SDP-a. Proširenje izborne baze Plenkoivćevog HDZ-a ide u susret političkoj orijentaciji SDP-a. Da bi uspio proširiti izbornu bazu potrebno je smanjiti ulogu i značaj SDP-a na političkoj sceni. Tako Andrej Plenković pomažući gospodinu Tomislavu Tomaševiću širi svoju izbornu bazu. SDP ne prepoznaje ugrozu i nastavlja tapkati na mjestu. Gospodin andrej Plenković vjeruje da će jačanje MOŽEMO podijeliti lijevu orijentaciju u više frakcija što je, po mome mišljenju, razumna pretpostavka. Kako su dobivena sredstva od 34 milijarde eura pod kontrolom HDZ-a sasvim je jasno da će gospodin Tomašević da bi uspio koalirati s HDZ-om. U protivnom će gospodin Tomašević imati velikih problema u obnovi Zagreba što ne isključuje nove prijevremene izbore u gradu Zagrebu.

Sasvim je jasno da MOST i Domovinski pokret preuzimaju dio desnog biračkog tijela HDZ-u pa je sva mudrost politike premijera Andreja Plenkovića svedena na usporavanje ugroze dviju navedenih stranaka.

Tom i takvom politikom gospodin Andrej Plenković osigurava promijenjenom HDZ-u dugogodišnju izvršnu i svaku drugu vlast, s jedne strane, i, s druge strane, potpunu poslušnost u stranci i kada više ne bude na čelu HFZ-a.