Naslovnica Rifin's news Prijevremeni izbori – teći put

Prijevremeni izbori – teći put PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 21:24

Dva su procesa pred završetkom. Prvi je imenovanjem novog ravnatelja HRT-a, a drugi je unutarstranački izbori. Tako je sve spremno za prijevremene izbore.

Imenovanje novog ravnatelja je bitno kako bi „preuzeo uzde“ da bi se nastavilo kontrolirati javni prostor. Nema tu nikakvih pomaka niti će ih biti. To što priča podsjeća na neka bivša vremena nikog ne brine. Bitno je pripremiti program HRT-a koji će dodatno dati vjetar u krmu broda gospodina Andreja Plenkovića  u nadmoćnom osvajanju političke scene. Oporba je marginalizirana na čemu će dodatno poraditi novi ravnatelj. Oporba je toga svjesna. Ne svi, ali većina jest.

Unutar stranački lokalni izbori u HDZ-u predstavlja proces osnaživanja falange koja će morati na svom području, preliminarno, ispitati koliko je spremna za izvanredne parlamentarne izbore kako bi se povećao utjecaj HDZ-a. U javnosti se spominju lokalni ciljevi na kojima su postignuti loši rezultati pa je sasvim razumljivo da će ponovno osvajanje biti dobra prilika da se ocijeni vrijednost falange. Prema tome, javnosti je poznato da predstoje politička borba kako bi se povratile dalmatinske županije i gradovi.

Međutim, pravi ispit je Čakovečka županije. Tu su iskušane snage ponovno izabrane na lokalnim izborima HDZ-a što znači da imaju puno povjerenje gospodina Andreja Plenkovića.

Čakovečka županija je važna jer će tako HDZ preuzeti područja o kojima je jučer samo mogao sanjati. Pobjeda pripada gospodinu Andreju Plenkoviću koji je usmjerio stanku prema centru. Pobjeda u Čakovečkoj županiji znači dodatni udarac za SDP, odnosno derivacije bivšeg HNS-a koji je tako postao žrtva političkim bogovima kako bi uspio gospodin Andrej Plenković.

Sve je spremno. Gospodin Andrej Plenković je pripremio svoje resurse na način za koji vjeruje da će izvojevati pobjedu. Da li će u tome uspjeti zavisi od lidera na lokalnoj razini i njihovim „igrama“ i „igricama“ koje bi mogle upozoriti javnost da nije dobro sva jaja staviti u istu košaru. „Zaprešić kao slučaj“ je snažno upozorenje kako se odnosi u politici ni iz bliza nisu promijenile.

Stoga, valja imati u vidu da će sjajnu priliku iskoristiti gospodin Andrej Plenković. Njegov radni i ini potencijal nije za podcijeniti kako to priznaju nezadovoljnici u HDZ-u i politički protivnici iz drugih stanaka. Na oporbi je da se suprotstave dominaciji HDZ-a kako bi ostala bar nada kako nije sve propalo. Nije puno ali je više od ništa.