Naslovnica Rifin's news Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Komu?

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Komu? PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Srijeda, 20 Listopad 2021 14:25

Knjiga je namijenjena svim građanima Lijepe Naše. Posebno će biti od interesa građanima grada Zaprešića kao jedan od razloga zašto Zaprešić, koji bi morao biti gospodarska i socijalna lokomotiva Zagrebačke županije,  zaostaje ne samo za drugim gradovima u blizini grada Zagreba, već na razini Lijepe Naše. Drugim riječima, zašto je bio i ostao spavaonica. Posebno će biti interesantni studentima, nastavnicima veleučilišta Baltazar kako se sada nezakonito zove Visoka škola za poslovanje i upravljanje „Baltazar Adam Krčelić“ u Zaprešiću.

„Zaprešić kao slučaj“ zapravo ima ambiciju da putem dokumenata pokaže zašto Lijepa Naša ne funkcionira na način kako su to željeli građani glasajući za samostalnu, slobodnu i demokratsku Hrvatsku, odnosno, što je isto, zašto tako dramatično zaostajemo za susjednom nam Slovenijom s kojom smo dijelili isto društveno podneblje pred tridesetak godina.

Dokumenti se odnose na nezakonitosti koje je provodio i provodi gradonačelnik grada Zaprešića gospodin gradonačelnik Željko Turk. Kakvo je stanje u Lijepoj Našoj bilo i jest dokazuje činjenica kako su, kako danas kažemo, relevantni čimbenici bili u više navrata informirani i kako nije učinjeno baš ništa kako bi Škola funkcionirala sukladno zakonskim propisima. Istine radi bilo je pojedinaca koji su pokušali ali u svojim plemenitim nakanama nisu uspjeli. Međutim, njihove aktivnosti ulijevaju nadu kako je moguće da se Lijepa Naša „vrati“ svojim srednje europskom korijenu. Nisu nezakonitosti problem samo Zaprešića. Svako malo iskrsne problem i pokaže se samovolja lokalnih moćnika, kako ih je Dinko Cvitan nazivao, lokalnih šerifa. Zato sam na prvom mjestu knjigu namijenio građanima Lijepe Naše.

Nije mi poznato da postoji tako jasan, nedvojbeni i dokumentirani slučaj kako što je to slučaj u Veleučilištu Baltazar o kojem je javnost na ovim stranicama putem originalnih dokumenata obaviještena. Nisu svi dokumenti objavljeni. U knjizi će se prezentirati do sada neobjavljeni dokumenti odnosno citati pojedinih učesnika u cjelokupnom nezakonitom i kompromitirajućem procesu.

Knjiga će biti od koristi kako sadašnjim tako i budućim političarima koji se odluče profesionalno baviti tim časnim poslom. Za sada hrvatski političari rade na podjeli građana u Lijepoj Našoj kako bi vladali. Nisu izabrali put služenja narodu i poistovjećivanja svoje funkcije s javnim dobrom.

Inozemni čitatelji će također imati koristi jer će shvatiti zašto vrijedan i radan narod sirotinjski živi umjesto da blaguje u blagostanju. Shvatit će i oni socijalni analitičari koji se bave migracijama zašto je migrantima Hrvatska nepoželjno odredište. Mladi i obrazovani građani Lijepe Naše iskoristit će dokumente koji se prezentiraju u ovoj knjizi kako bi se nezakonitosti smanjile i na kraju ukinule. Poznato je da zemlje u kojima caruje nezakonitost (uključivo korupcija i kriminal) i podjela građane na one koji vladaju i one koji se moraju pokoravati „biču političke vlasti“ nisu ni razvijene ni demokratske zemlje. One su prisiljene živjeti od pomoći drugih što, sa svoje strane, može značiti samo jedno – gubitak nacionalnog suvereniteta. I točka.

Nastavlja se: Naslov