Naslovnica Rifin's news Krenuli su lokalni sukobi

Krenuli su lokalni sukobi PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Petak, 22 Listopad 2021 10:39

Pored korona krize na vidiku je više lokalnih sukoba kao što sam najavio u raspravama kada sam nagovijestio mogućnost prijevremenih parlamentarnih i lokalnih izbora.

Čakovec je već prije najavljeno političko bojište što sam označio najvažnijim testom da li ili ne pokrenuti izvanredne parlamentarne izbore. Grad Split je trn u oku HDZ-u pa je potrebno što prije izazvati prijevremene lokalne izbore. Gradonačelnik Puljak  već sada ima grdnih problema koji će se samo povećavati. Možda bi morao razmisliti u kojoj se mjeri drži krilatice kako je politika umijeće mogućeg. U Zagrebu anarhija se sama po sebi povećava pa Možemo postaje ne-Možemo što otvara brojne mogućnosti stranci na vlasti. Sada doznajemo da se otvara bojište u Zagrebačkoj županiji. Očito se je našao nasljednik današnjem županu. Tako Željko Turk predsjednik županijskog HDZ-a dobiva na značaju u stranci usprkos mojim pismima upućenim premijeru Plenkoviću glede „Zaprešića kao slučaja“. Sve je to dio naše Strategije borbe protiv korupcije 2030.

Oporba se brine kako bi opstala. Nezadovoljnici odlaze. Za sada je pitanje kuda. Mnogi smatraju da su žetončići bili uvertira za predstojeće političko prestrojavanje u Hrvatskom saboru. Oporbe zapravo nema pa gospodin Andrej Plenković može učiniti što želi kako bi promjenio Hrvatsku kako je to najavio u svojoj misiji.