Naslovnica Rifin's news Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada Zaprešića (III)

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada Zaprešića (III) PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Utorak, 11 Siječanj 2022 19:44

Nakon četiri pisama koje je RIFIN uputio (od 2.1. – 9.4.2008.) gradonačelniku gospodinu Željku Turku postalo je jasno kako gospodin Željko Turk ne kani na njih odgovoriti. Zapravo, kako je vidljivo iz pisma upućenog članovima Gradskog vijeća grada Zaprešića (vidi: „Zaprešić kao slučaj“ pod točkom 8.), RIFIN je, vjerujući kako će članovi Gradskog vijeća polaziti od interesa svojih građana odlučno raspraviti i donijeti potrebne odluke kako bi se riješili nastali problemi.

Pismo završava zamolbom Gradskom vijeću grada Zaprešića da učini sve što je u njegovoj moći kako bi se realizirao Projekt na zadovoljstvo grada Zaprešića i studenata Škole. U privitku pisma dostavljene su fotokopije, do tada, upućenih pisama gradonačelniku grada Zaprešića gospodinu Željku Turku.

Gradsko vijeće grada Zaprešića nije odgovorilo na RIFIN-ovu inicijativu. Kao da se nije ništa dogodilo. Tako je Gradsko vijeće grada Zaprešića slijedilo politiku gospodina gradonačelnika Željka turka. Stručne službe grada Zaprešića su morale, bez obzira da li ih je ili nije zamolio za objašnjenje gospodin Vladimir Cvetko predsjednik Gradskog vijeća, sačiniti informaciju sukladno činjeničnom stanju i pozitivnim zakonskim propisima i o tome obavijestiti vijećnike Upravnog vijeća grada Zaprešića i drugog osnivača RIFIN. Nije poznato da li su ili nisu predsjednik Upravno vijeća grada Zaprešića i njegovi članovi  dobili bilo koji ili bilo kakav odgovor. Ostaje činjenica da Gradsko vijeće nije postupilo sukladno zamolbi RIFIN-a. Ostaje činjenica kako stručne službe grada Zaprešića nisu „servisirale“ gradske vijećnike. Ostaje činjenica da nije učinjeno baš ništa.

Ovim putem pozivam tadašnje članove gradskog vijeća, uključivo zaposlenike grada Zaprešića, da mi dostave dokumente kako bi čitatelji  knjige mogli dobiti točnu informaciju što se je tada i zašto se je događalo. Popis članova tadašnjeg Gradskog vijeća nalaze se u spomenutoj točci 8.: „Zaprešić kao slučaj“.

Što nam slučaj sugerira?

Četiri pisama je poslano gospodinu Željku Turku na koja nije smatrao potrebnim odgovoriti. Pazite, gradonačelnik je javna funkcija i po svojoj biti treba i mora odgovoriti, posebice kada je riječ u problemima kako bi se pokazala i dokazalo odgovorno ponašanja tako visokog rangiranog dužnosnika. Nisam rekao visoko rangiranog člana HDZ-a što je samo dodatna obveza gradonačelnika grada Zaprešića. Postavljam pitanje gospodinu Željku Turku – zašto? (Napomena: Svaki pisani odgovor na brojna pitanja koja ću postaviti na ovim stranicama bit će objavljeni u rubrici  „Zaprešić kao slučaj“ pa molim gospodina gradonačelnika grada Zaprešića gospodina Željka Turka da svoja (ne)slaganja o ovom prevažnom pitanju jasno kaže zaprešićkoj i ostaloj javnosti.) Jednako tako se postavlja pitanje stručnim službama grada Zaprešića zbog čega (ili koga) nisu sačinili analizu odnosa na relaciji dvaju osnivača Škole (RIFIN-a i grada Zaprešića). Naš mudri narod bi kazao – od sto glasa, glasa čuti nije.

Koliko mi je poznato osnivanje Škole u Zaprešiću je imalo za cilj transformaciju grada Zaprešića iz spavaonice u brzo rastući moderni grad. Prema tome, nije to bio za grad Zaprešić bilo koji ili bilo kakav projekt koji može čekati na „ugaru“. To je bio projekt koji je trebao omogućiti da građani Zaprešića rade i žive u svom gradu. Dakle, osnovni cilj utemeljenja Škole je bio razvoj grada Zaprešića i njegove okoline koja mu gravitira. Zapravo, ideja je bila još šira jer je koncepcija polazila od sinergijskih učinaka ako se poveže cijelo Zagorje (ne vodeći računa o županijskim granicama) i grad Zagreb. Moderator i dobitnik kombinacije bi bio grad Zaprešić.

Usput rečeno, da je Gradsko vijeće primjereno reagiralo Škola bi danas mogla, temeljem ostvarenih rezultata transformacije grada iz spavaonice u grad ugodnog života u blagostanju, ponuditi rješenje kako bi se smanjile tenzije i pokrenuo razvoj Sisačko-moslavačke županije. Tako je gospodin Željko Turk svojom politikom ne poštivanja zakonskih propisa i dobrih običaja onemogućio premijeru Andreju Plenkoviću da pokrene projekt koji bi pokazao kako je moguće teške i dramatične probleme rješavati zahvaljujući domaćoj ili ako baš hoćete - hrvatskoj pameti.

Prema tome, početkom travnja 2008. godine bilo je poznato gradonačelniku gospodinu Željku Turku, Gradskom vijeću grada Zaprešića, Stručnim službama grada Zaprešića i djelatnicima u Školi pravno stanje  Škole – nezakonito Upravno vijeće Škole ne može donositi zakonski važeće odluke koje bi, sa svoje strane, omogućile normalno (zakonito) funkcioniranje Škole. Drugim riječima, nezakonito Upravno vijeće donosi ništetne odluke. Odluke nemaju pravnu snagu što znači da poslovanje Škole nije u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Kako tada tako i sada.

Usput rečeno u pismima ćete identificirati moju zabrinutost glede  predstojeće krize koja se je dogodila krajem iste godine. Niti taj podatak gospodin Željko Turk nije koristio kako bi pomogao tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu.

Nastavlja se:  Gradsko vijeće grada Zaprešića (IV)