Naslovnica Rifin's news Salama taktika – II.

Salama taktika – II. PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Ponedjeljak, 17 Siječanj 2022 11:41

Ponovimo: Premijer Andrej Plenković je obavijestio hrvatski puk na sam dan priznanja prije trideset godina kako neprijatelj (nije rekao koji) “sustavno demontira državu: Salama taktikom režu feticu po feticu. Sljedeći su Schengen i euro” što sam dijelom komentirao u prethodnom tekstu. Istovremeno sam „posijao sjeme sumnje“ koju ću sada obrazložiti.

Vlada Andreja Plenkovića uglavnom vodi vatrogasne politike kako bi sanirala ugroze. Ta i takva politika iziskuje velike troškove. Da je tome tako vidljivo je po rastu državnog proračuna. Sve se više uzima i sve se više dijeli što, sa svoje strane, po mišljenju premijera Andreja Plenkovića, osigurava pobjedu na slijedećim izborima. Možda je to dobra taktika za HDZ, ali je sigurno pogubna taktika za hrvatske građane.

Moguće je da Bruxelles „nešto tamo brunda“. Nije slučajno, kao probni balon, izašlo u javnost kako ćemo morati vratiti dobivena sredstva za obnovu potresom pogođenih područja. Svi su se digli na noge, kako bi to rekao naš mudri narod. Ta radi se o pet milijardi kuna što je u očima hrvatske sirotinje ogroman novac. Ovaj puta isto misle i oni građani koji nisu potrebiti. Kako bi se smirile strasti ministri u vladi premijera Plenkovića su se branili kako nisu ništa tražili pa tako nisu mogli dobiti odbijenicu. To što je premijer Andrej Plenković osobno kazao kako ćemo tražiti i dobiti produženje roka korištenja odobrenih sredstva nije ni spomenuto. Vidio je naš premijer Andrej Plenković da je „vrag odnio šalu“. Odlučno je preuzeo kormilo u svoje ruke i stvorio neprijatelja koji nastoji demontirati hrvatsku državu.

U izjavi najvažniji dio se odnosi na dio izjave koji glasi „Sljedeći su Schengen i euro“.

Naš premijer Andrej Plenković nije siguran da li će se „feta po fetu salame“ (bilo bi primjerenije reći imajući u vidu promociju hrvatskih proizvoda – feta po fetu pršuta) odnositi na Schengen i euro. Ako je „pišljivih“ pet milijardi kuna izazvalo toliko negodovanja, kojem su se (gle čuda!) pridružila javna sredstva priopćavanja, što će tek biti ako nam kažu – pričekajte u redu ili nešto tome slično.

Bio bi to poraz našeg Premijera bez presedana. Naš premijer je toliko dao za EU a ona mu vraća na najgori mogući način. To se ne bi moglo preživjeti. Zato je ovaj put naš premijer Andrej Plenković sam najavio potencijalno dvije nove fete koje bi se, zahvaljujući nama nepoznatom neprijatelju, mogle pojaviti. Sredinom godine će se pozvati kako je na sam dan priznanja javno ukazao na neprijateljsko djelovanje (koga) neprijatelja (da ne bude zabune) kojem je cilj demontirati državu. Tome može, naš premijer, nadodati kako svi vodeći članovi HDZ-a nose hrvatsku zastavu (za sada samo) na reveru kako bi pokazali neprijatelju koliko hrvatskih domoljuba u HDZ-u  ima. Sve u svemu stvoren je alibi za sutrašnji neuspjeh. Neće nedostajati obrazloženja kako je neprijatelj toliko radio protiv Lijepe Naše da čak ni njegov ugled nije mogao pomoći u ostvarivanju postavljenih ciljeva.