Naslovnica Rifin's news Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada zaprešića (XI)

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada zaprešića (XI) PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Utorak, 08 Ožujak 2022 16:05

RIFIN je 7. prosinca 2016. godine uputio pismo gospodinu gradonačelniku Željku Turku, a kopija pisma je dostavljena predsjedniku Upravnog vijeća Veleučilišta Baltazar i predsjedniku Gradskog vijeća grada Zaprešića gospodinu Dragi Bagi. (dostupno na www.rifin.com „Zaprešić kao slučaj“ redni broj 6o.)

Pismo završava: „Poštovani gospodine Gradonačelniče, gotovo osam godina (od 2. siječnja 2008. godine) stvarate uvjete nezakonitog djelovanja Škole. Gotovo osam godina ignorirate pravni okvir Republike Hrvatske. Na kraju ljubazno Vas molimo da još jednom pročitate sva pisma koja su Vam upućena (može s Vašim odvjetnikom) kako bi spoznali što ste sve učinili i kako bi konačno završila priča – 'Zaprešić kao slučaj'“.

Pismo je imalo za cilj potaknuti, najprije, raspravu između vodećih čelnika grada Zaprešića kako bi se donijele primjerene odluke i zaustavila višegodišnja politika koju provodi u Veleučilištu Baltazar  gospodin Željko Turk. Prirodno je da gospodin Drago Bago podržava gospodina Željka Turka u ideološkim, političkim, pitanjima jer su članovi iste političke opcije. Međutim, naša inicijativa nije ideološkog i političkog karaktera. Naša inicijativa ima za cilj postići dogovor dvaju osnivača kako bi se zaustavilo nezakonito poslovanje Veleučilišta Baltazar. Kada je riječ o poštivanju zakona tada nema niti može biti bilo kakve podrške samo zato jer postoji ideološko zajedništvo. To isto vrijedi za koaliciju koja godinama podržava gospodina Željka Turka u njegovoj politici prema Veleučilištu Zaprešić. To su činjenice. Međutim, usprkos činjenicama stanje u Zaprešiću pokazuje da je moguća podrška i onda kada se radi na nezakonit način. Dnevno se otkrivaju nepravilnosti u radu od strane visokopozicioniranih političara pa je  jasno da se neće ta i takva politika nastaviti i vječno tolerirati. Dokumenti glede rada grada Zaprešića u Veleučilištu Baltazar postoje i javno su obznanjeni koji će, putem dodatnih komentara u knjizi, jasno pokazati što se je radilo a nije se smjelo raditi u gradu Zaprešiću.

Zato upućujem apel gospodinu Matiji Teuru, današnjem predsjedniku Gradskog vijeća grada  Zaprešića, da pročita pisma upućena gospodi Željku Turku i Dragi Bagi (dostupna na www.rifin.com 'Zaprešić kao slučaj') kako bi mogao postaviti pitanje – zašto ste radili to što ste radili? Bez obzira na odgovore potrebno je na Gradskom vijeću grada Zaprešića raspraviti o odnosima dvaju osnivača, s jedne strane, i obrazložiti dosadašnju politiku prema Veleučilištu Baltazar gospodina gradonačelnika Željka Turka, s druge strane, kako bi se, s treće strane, predložila rješenja koja će rezultirati zakonitim radom Veleučilišta Baltazar. Što prije to bolje.

Nastavlja se:  Gradsko vijeće grada zaprešića (XII)