Naslovnica Rifin's news Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada zaprešića (XII)

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada zaprešića (XII) PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Utorak, 15 Ožujak 2022 16:48

 

Dan nakon što je Trgovački sud u Zagrebu (18. siječnja 2017. godine) donio Presudu iz koje je razvidno da Upravno vijeće Škole ne radi na zakonit način, RIFIN je uputio novo pismo gospodinu gradonačelniku Željku Turku (dostupno na www.rifin.com Zaprešić kao slučaj pod rednim brojem 61.). Pismo je dostavljeno svim članovima Gradskog vijeća grada Zaprešića, Članovima upravnog vijeća Škole (Marina Jaman, Zdravko Lešić, Darko Polšek) i gospodinu Gordanu Jandrokoviću (HDZ).

Spomenuta presuda Trgovačkog suda u Zagrebu od presudnog je značaja za sve zainteresirane strane. To je bio razlog zašto su obaviješteni o Presudi svi relevantni čimbenici. Gradsko vijeće grada Zaprešića zato jer je podržavalo (što je i danas prisutno) nezakonitu politiku gospodina gradonačelnika Željka Turka. Upravno vijeće Škole jer je spomenutom presudom jasno kazano kako je rad Upravnog vijeća Škole ništetan pa njegove odluke nemaju pravnog učinka što znači da dekani koji su imenovani nakon 2. siječnja 2008. godine nisu stvarni i zakoniti predstavnici Škole, što znači da njihove odluke nemaju pravnog učinka. U tom smislu diplome koje potpisuju nezakonito izabrani dekani nisu zakonite diplome. Zaposlenici, temeljem natječaja ili potpisa ugovora o radu od strne nezakonito izabranih dekana, nisu zakonito zasnovali radni odnos. I tako dalje. Navedeni primjeri imaju za cilj da pokažu koliko je dalekosežna navedena presuda. O slučaju je obaviješten jedan od vodećih članova HDZ-a.

Iz navedenog slijedi kako je RIFIN očekivao da će navedeni naslovi poduzeti potrebne mjere kako bi se provela Presuda Trgovačkog suda. To se nije dogodilo do današnjeg dana. Veleučilište Baltazar do dana današnjeg nastavlja „po starom“ - nezakonito poslovati, što ima dalekosežne posljedice za sve sudionike. Posebno se to odnosi na studente koji plaćaju školarinu da bi dobili nezakonite diplome. Nastavnici i ostali zaposleni u Veleučilištu Baltazar dio su nezakonite priče jer, zaposleni nakon 2. siječnja 2008. godine) nisu zakonito zaposleni, s jedne strane, i, s druge strane, suodgovorni su zajedno s Upravnim vijećem Veleučilišta Baltazar jer nisu, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, poduzeli potrebne korake. Gradsko vijeće snosi najveću odgovornost jer je u njegovoj nadležnosti donošenje presudnih odluka za rad Veleučilišta Baltazar. HDZ nas uvjerava kako postoji nulta tolerancija prema nezakonitostima. Na žalost, Zaprešić kao slučaj govori suprotno.

Prema tome, članovi Gradskog vijeća grada Zaprešića koji danas obnašaju tu časnu dužnost i donose presudne odluke za grad Zaprešić moraju postaviti svojim predšasnicima i ostaloj rukovodećoj navedenoj gospodi kako u Veleučilištu Baltazar tako i gradu Zaprešiću pitanja: što su i zašto su radili ono što su radili? Nadalje, zašto stručne službe grada Zaprešića nisu reagirale. Posebno se to očekuje od današnjeg predsjednika Gradskog vijeća grada Zaprešića gospodina Matije Teura. Ne treba gubiti iz vida da je dosadašnja politika Gradskog vijeća glede Veleučilišta Baltazar bila suprotna pozitivnim zakonskim propisima RH što znači da su njegove odluke bile protuzakonite. Vrijeme je da se preispitaju odnosi dvaju osnivača, RIFIN-a i grada Zaprešića, kako bi se donijele odluke, u interesu građana Zaprešića koje se moraju temeljiti na pozitivnim zakonskim propisima. To je zadatak današnjeg Gradskog vijeće grada Zaprešića na čijem je čelu gospodin Matija Teur.

Nastavlja se:  Gradsko vijeće grada zaprešića (XIII)