Naslovnica Rifin's news Ukazanje

Ukazanje PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Petak, 08 Travanj 2022 08:04

Zvjezdani trenutak za Stožer koji se je svome puku ukazao i kazao mu kako je došlo vrijeme relaksacije. . Ushićeni narod duboko je zahvalan Stožeru na njegovoj brzi za zdravlje naroda i ushićen jer je ponovno slobodan. Oni zločesti i zločestiji odjednom imaju pitanja na koje im nadnaravni i sveznajući Stožer neće dati odgovore… A i Zašto bi? Bezgrešni ne griješe, valjda je to svakome jasno. Oni su bez – grijeha. Puno je pitanja a odgovora, po dobrom balkanskom običaju, nema.

Tako se postavlja pitanje zašto navještena odluka nije u subotu saopćena svekolikoj javnosti? Naučili smo se, jer nas je naš dragi Stožer dobro izdresirao na čemu smo iskreno zahvalni, živjeti od danas do sutra. I sada odjednom, kada je u pitanju relaksacija koja je trenutno provediva, brišu se gotovo sva ograničenja. Tako smo dobili veliki poklon velikog Stožera za Uskrs. Zločesti misle da je Uskrs razlog relaksacije. Nije se to slučajno dogodilo, kažu zločesti, to je samo još jedna zahvala Stožera (čitaj vlade Andreja Plenkovića) Crkvi u hrvata koja tako zdušno podržava politiku koalicije.

Drugo je pitanje zašto nas svemoćni Stožer uvjerava kako se do jeseni ne očekuju nove ugroze? Odgovor može biti samo jedan i jedini (tvrde malo zločestiji) – kreće turistička sezona koja mora osigurati turističku žetvu. Kad je u pitanju turistička žetva tada pitanja kao što su socijalna i zdravstvena sigurnost građana važni ali nikako da bi ugrozili turističku žetvu. Samo zločesti i zlonamjerni vezuju turističku žetvu i najavljenu relaksaciju. To je zato jer nema, vjerujemo, nikakve veze na relaciji Stožera i vlade Andreja Plenkovića. Insinuacije su sama bit oporbe. Ako se ne radi o oporbi tada se radi o slijepcima koji ne vide kako se Vlada brine za svoj napaćeni narod. Kako bi tek bilo da nije ove sveprisutne empatije?

Najzločestiji pitaju - u nedjelju je 10. travnja pa se postavlja pitanje zašto relaksacija nije počela u ponedjeljak? Treći, nevjerne Tome su posebno zločesti jer je valjda svima jasno kako je relaksacija rezultat stručnog, da ne kažem znanstvenog, rada stožera kojeg interesira samo i jedino interes građana pa je samo promišljanje na način kako to najzločestiji promišljaju za svaku osudu.

Zadnje pitanje je, kako to navode društvene mreže, podizanje optužbe jer je pandemija COVID 19 projekt koji se ne temelji na znanstvenim činjenicama već interesima pojedinih dobro organiziranih grupa moćnika. Građani usrdno mole Stožer (čitaj Vladu), da napaćenom i vjernom narodu koji će ponovno glasati za vladajuću političku opciju, da mu se objasni da li mreže govore istinu kad kažu da je angažirano desetak tisuća odvjetnika koji podižu optužbe, s jedne strane, i, s druge strane, Ministarstvo zdravstva Velike Britanije u svojoj analizi dramatično kaže kako će cijepljeni postali ovisni o cjepivu, a imunitet im se bitno smanjuje. Što je od toga istina. Ja sam cijepljen koliko mi je rečeno da bi sačuvao sebe i bližnje. Slušao sam Stožer koji je urbi et orbi rekao da se cijepimo. Sada kad sam slušao svoj božanski Stožer valjda imam pravo čuti da li postoje utemeljeni dokazi koji se poput požara šire u mrežama?