Naslovnica Rifin's news Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada Zaprešića (XVII)

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada Zaprešića (XVII) PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Srijeda, 20 Travanj 2022 08:58

Dosadašnje diskusije su pokazale, u osnovnim (vektorskim) crtama koje će u Knjizi biti dodatno precizirane, kako je Gradsko vijeće Grada Zaprešića podržavalo, pitamo se zašto, samo gospodinu gradonačelniku Željku Turku objašnjivu politiku, koja nije u skladu s hrvatskim pozitivnim zakonskim propisima. Pisma i obavijesti koje su upućivane članovima Gradskog vijeća grada Zaprešića su, blago rečeno, ignorirane što pokazuje način i sustav funkcioniranja cjelokupne vlasti u gradu Zaprešiću. Valja posebno identificirati suradnike gospodina gradonačelnika Željka Turka, posebno pravne struke, koji su morali ukazati gospodinu gradonačelniku na nezakonitosti. Kako to nisu učinili, očito je nevažno što se vodi politika, u gradu Zaprešiću, u suprotnosti s načelima funkcioniranja hrvatske države. To čitatelji ovih stranica znaju. Međutim, to moraju znati i građani grada Zaprešića, a korisna je informacija cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

RIFIN je u Velikom tjednu ponovno pokrenuo inicijativu prema članovima Gradskog vijeća grada Zaprešića kako bi se izjasnili glede prisutnih problema u Veleučilištu Baltazar. Današnji članovi gradskog vijeće grada Zaprešića na čelu s njegovim predsjednikom gospodinom Matijom Teurom imaju priliku da promijene postojeće stanje u Veleučilištu Baltazar.

Pismo je objavljeno na ovim stranicama pod rubrikom „Zaprešić kao slučaj“ pod rednim brojem 141. kako bi čitatelji ovih redaka kao i građani grada Zaprešića bili u tijeku procesa (ne)rješavanja) odnosa   RIFIN-a i grada Zaprešića glede uspostave zakonitosti u radu Veleučilišta Baltazar. Sukladno načelima javnog komuniciranja pismo gradskim vijećnicima grada Zaprešića je dostavljeno na znanje relevantnim čimbenicima u Republici Hrvatskoj kako bi bili upoznati s višegodišnjim problemima,  ignoriranje zakona, u radu Veleučilišta Baltazar. Razumije se samo po sebi da će u Knjizi biti objavljeni naslovi kojima je pismo dostavljeno - na znanje.

Iz navedenog slijedi da ćemo zastati s komentarima glede intervencija RIFIN-a kako ne bi vršili bilo kakav pritisak, odnosno sugestiju, na članove gradskog vijeća grada Zaprešića u njihovom razmišljanju što je najbolje učiniti za građane grada Zaprešića, ali i studente Veleučilišta Baltazar, te njegove nastavnike. Zato započinjemo s raspravama temeljem poslanih inicijativa gospodinu Željku Turku koje su bile potrebne samo zato jer je Gradsko vijeće grada Zaprešića podržavalo nezakonitu politiku u Veleučilištu Baltazar. Posebno je važno kazati kako je funkciju predsjednika Upravnog vijeća Veleučilišta Baltazar i predsjednika Gradskog vijeća grada Zaprešića vršila ista osoba – gospodin Drago Bago.

Nastavlja se:  Gradonačelnik grada Zaprešića gospodin Željko Turk (I)