Naslovnica Rifin's news Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradonačelnik grada Zaprešića gospodin Željko Turk (II)

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradonačelnik grada Zaprešića gospodin Željko Turk (II) PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Utorak, 03 Svibanj 2022 16:40

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradonačelnik grada Zaprešića gospodin Željko Turk (II)

Gospodin gradonačelnik Željko Turk je primio izravno 32 (slovima: trideset i dva) pisma od strane drugog osnivača RIFIN-a što je poslano na  preko 500 dodatnih adresa (slovima: petsto obavijesti – „na znanje“) sa ciljem kako bi se poslovanje Veleučilišta Baltazar usuglasilo s pozitivnim zakonskim propisima. Inicijativa RIFIN-a traje preko 5200 dana (slovima pet tisuća dvije stotine). Rezultat je manji od nule. Ignoriranje je očito trebalo obeshrabriti RIFIN što se je pokazalo kao nerazumno očekivanje. Kako  će u knjizi biti navedeni pojedinci i institucije koji su „grijehom propusta“ podržali politiku gospodina gradonačelnika Željka Turka,  daje „Zaprešiću kao slučaj“ poseban značaj u identifikaciji kako problema sudstva, tako i problema DORH-a, lokalne uprave i samouprave ali i cjelokupnog društvenog sustava RH.

Dosadašnja su razmatranja pokazala kako Veleučilište Baltazar posluje nezakonito zahvaljujući osnivaču gradu Zaprešiću usprkos naporima drugog osnivača RIFIN-a da se posluje zakonito. Gospodin gradonačelnik Željko Turk je uspio ostvariti nevjerojatan rezultat – 5200 dana nezakonitog i nesmetanog rada Veleučilišta Baltazar. To će ostati zabilježeno u hrvatskoj povijesti. To zaslužuje i opravdava napor koji iziskuje pisanje jedne knjige. (Kako sada stoje stvari bit će više knjiga – broj raspoloživih i nespornih dokumenata dosegao je brojku 400). To je glede duljine nezakonitosti respektabilan rezultat. Još je impresivniji podatak kako Veleučilište nema godinama zakonskog predstavnika što znači da djeluje bez pravne legitimacije. Pitajte pravnike koje poznate i cijenite – da li je to moguće? Kazat će vam kako to nije zamislivo. E pa nije tako. Kada je riječ o gradonačelniku gospodinu Željku Turku tada su moguća ta i takva postignuća. Raditi bez pravne legitimacije četrnaest godina spada u fantastiku koja je dobila svoje konkretne obrise u Veleučilištu Baltazar Zaprešić.

Gospodin Željko Turk je gotovo sve svoje mandate na mjestu gradonačelnika grada Zaprešića posvetio nezakonitom radu Veleučilišta Baltazar Zaprešić.

Registarski sud iznosi (obznanjuje) javni podatak (javna knjiga) koji služi trećim stranama da se upoznaju sa zakonskim statusom pravne osobe u poslovanju. Tako Registarski sud bilježi pravno stanje pravnog subjekta putem statuta i zakonskog predstavnika, u ovom slučaju dekana, odnosno relevantne sudske presude. Posebno je važan zakonski predstavnik koji „daje smisao“ pravnoj osobi. Drugim riječima, zakonski predstavnik je fizička osoba koja je ovlaštena zastupati interese pravne osobe, u našem slučaju dekan predstavlja Veleučilište Baltazar. Ako otiđete na spomenute stranice vidjet ćete da je precizno kazano tko je (od kada do kada) vršio funkciju dekana. To je u skladu s pozitivnim zakonskim propisima jer niti u jednom trenutku nije zamislivo da pravna osoba nema imenovanog zakonskog predstavnika. Pravna osoba je fikcija bez zakonskog predstavnika. Međutim, u slučaju Veleučilišta Baltazar navedeni dekani nisu izabrani na zakonit način (od 2. siječnja 2008. Godine) što, zainteresirani u dobroj vjeri, ne identificiraju. Kako je to moguće? Teško ali je moguće. Teško zato jer je RIFIN u više navrata upozoravao Registarski sud o nezakonitostima u Veleučilištu Baltazar. Usprkos našim inicijativama Registarski sud je navedenu gospodu naveo kao zakonske predstavnike. Zašto je to učinjeno znaju suci koji su omogućili odnosno gradonačelnik Željko Turk koji je svojim činidbama to omogućio (ne znamo kakvim). To će također biti u knjizi objašnjeno jer nije u pitanju samo poseban slučaj, recimo Veleučilište Baltazar, već je u pitanju vjerodostojnost samog pravosudnog sustava. To je vrlo važna napomena i opravdanje kada sam kazao kako je „Zaprešić kao slučaj“ posebni slučaj u općem zabrinjavajućem stanju. Zato će biti važno saznati tko je sve omogućio gospodinu Željku Turku provođenje nezakonite politike u Veleučilištu Baltazar. Za sada znamo da je gospodin gradonačelnik Željko Turk dobio bezuvjetnu podršku od stane Gradskog vijeća grada Zaprešića i, posebno, njegovog predsjednika gospodina Drage Bage. Za koju će se politiku zalagati današnji predsjednik Gradskog vijeća grada Zaprešića ostaje da sačekamo. Ma koliko pomagalo Gradsko vijeće grada Zaprešića to nije niti može biti dovoljno (što ne smanjuje njegovu zakonsku i svaku drugu odgovornost). Gospodin gradonačelnik Željko Turk je morao imati podršku kako u pravosudnom sustavu, tako i u DORH-u. što će nam kada se zato ispune potrebni uvjeti kazati, sam gospodin Željko Turk. Za to vrijeme grad Zaprešić gubi korak u svom razvoju jer je pitanje svih pitanja provođenje nezakonite politike u Veleučilištu Baltazar gradonačelnika Željko Turka.

Ako vam nakon svega rečenog nije jasno  zašto gospodin gradonačelnik Željko Turk inzistira na nezakonitom poslovanju Veleučilišta Baltazar,  moram vam kazati da nije ni meni. Odgovor na to pitanje će nam dati gospodin Željko Turk.

Moju današnju diskusiju, molim čitatelja, valja imati u vidu prilikom komentara dopisa RIFIN-a kao i javno izrečenih stavova gospodina gradonačelnika Željka Turka.

Nastavlja se:  Gradonačelnik grada Zaprešića gospodin Željko Turk (III)