Naslovnica Rifin's news Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada Zaprešića (XX)

Knjiga: “Zaprešić kao slučaj” – Gradsko vijeće grada Zaprešića (XX) PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Nedjelja, 03 Srpanj 2022 09:41

Aktualni sat Gradskog vijeća grada Zaprešića od 20. kolooza 2019. godine – treći put

Nazočni članovi: Drago Bago, Denis Begić, Josip Brajdić, Goranka Dorotić, Josip Držaić, Dubravka Dujmović Purgar, Stjepan Đurinski, Marko Gabud, Damir Horvat, Mario Jurič, Barbara Knežević, Dražen Lacić, Ivona Miletić, Martina Mišak Perić, Đurđica Novosel, Danijel Saić, Krešo Slatković, Smiljan Tomašević i Ante vukelić.

Izočni  članovi: Dario Baća i Domagoj Jedvajić.

Ostali članovi: Željko Turk – gradonačelnik i Alan Labus – zamjenik gradonačelnika, potpredsjednici Gradskog vijeća Josip Brajdić i Daniel Saić,  Martina Golub – pročelnica-tajnica Službe Grada, Miljenko Šoštarić – pročelnik UO za financije i gospodarski razvoj, Marija Potočki – pomoćnica pročelnika UO za financije i gospodarski razvoj, Sandra Sabol Valenčak – pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Krešimir Petrić – voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo i promet, Ružica Žarko – viša stručna suradnica za odnose s javnošću u službi grada i Suzana Šekelja  - viša stručna suradnica za opće i kadrovske poslove te mjesnu samoupravu u Službi Grada i Slađana Nedić – vježbenica- viša referentica u službi grada, predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora, ravnatelji ustanova, novinari tiskovnih i elektronskih medija te Ivan Pernar i drugi najavljeni gosti.

„Ante Vukelić uputio je pitanje gradonačelniku s molbom da se očituje o pismu koji su vijećnici dobili na prethodnoj sjednici od tvrtke rifin te o pravomoćnoj presudi trgovačkog suda protiv Veleučilišta baltazar Zaprešić.“

„Na pitanje vijećnika Ante Vukelića o Veleučilištu Baltazar gradonačelnik je rekao da su Veleučilište i suosnivači u sudskom sporu te da do pravomoćne presude ne bi htio komentirati slučaj.“

Komentar:

Molim čitatelja ovih redova da pročita pitanje gospodina Ante Vukelića i odgovor gradonačelnika više puta. Teško je naći vezu između pitanja i odgovora. Očito gospodin gradonačelnik Željko Turk nema zadovoljavajućeg odgovora na pitanje vijećnika gospodina Ante Vukelića, pa je odgovorio na način kako je to učinio Poncije Pilat. Nekonzistentnost odgovora na pitanja vijećnika kada se referiraju u odnosu na Veleučilište nije niti može biti slučajno. Naprosto se radi o ignoriranju drugog osnivača (RIFIN-a) kao osnivača. Upravo je politika gradonačelnika rezultirala nezakonito formiranom Upravnom vijeću Veleučilišta čije su odluke ništetne što je prisililo FIFIN, kao drugog osnivača da pokrene sudske sporove.  Tu činjenicu ignorira gospodin gradonačelnik jer kaže „kako ne bi htio komentirati slučaj“. Sada je, dragi čitatelju, vrijeme da stanemo i razmislimo. S jedne strane, RIFIN tvrdi (što potvrđuje pravosudna presuda – dostupno na stranicama www.rifin.com pod rubrikom 97.) kako je rad Upravnog vijeća ništetan u kojem sjede predstavnici grada Zaprešića a funkciju predsjednika Upravno vijeća Veleučilišta nezakonito obnaša nitko drugi do predsjednik Gradskog vijeća grada Zaprešića gospodin Drogo Bago, da bi, s druge stane, gospodin gradonačelnik Željko Turk kazao gospodinu Anti vukeliću kako on ne bi komentirao slučaj. Kao suosnivač grad Zaprešić je odgovoran za stanje u Veleučilištu Baltazar pa je, pravno nezamisliva, reakcija gospodina gradonačelnika. Da je tome tako jasno kazuje pismo RIFIN-a (dostupno na stranicama www.rifin.com pod rubrikom 98.) kojim jasno kazuje koji su učinci pravomoćne sudske presude. To nisu mogla ignorirati gospoda gradonačelnik Željko Turk i predsjednik Gradskog vijeća grada Zaprešića i predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Baltazar gospodin Drago Bago pa su se obvezali da će presudu raspraviti na Gradskom vijeću grada Zaprešića (dostupno na stranicama www.rifin.com pod rubrikom 99.). Prema tome, nije ignoriran samo gospodin vijećnik Ante Vukelić (što je nedopustivo), ignoriran je drugi osnivač (RIFIN) što precizira ulogu gradonačelnika glede stanja i poslovanja Veleučilišta Baltazar. Do dana današnjeg RIFIN nije dobio odgovor koji mu je obećan od strane gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća grada Zaprešića. Doći će vrijeme kad ćemo dobiti potrebne odgovore što će biti satisfakcija za gospodina Antu Vukelića i veliki politički i svaki drugi poraz za vijećnike koji su, znajući za pravno stanje stvari, uporno podržavali politiku gospodina Željka Turka.

Posebno je potrebno naglasiti značaj pitanja i odgovor gospodina Željka Turka danas (30. lipnja 2022. godine) nekoliko dana od zadnje sjednice Gradskog vijeća koje je – pazite! – odobrilo prodaju nezakonito stečene imovine. Je li to moguće? U normalnim uvjetima nije. Očito u gradu Zaprešiću je moguće baš sve samo ako to poželi – gradonačelnik Željko Turk. Ovih dana smo poslali novo pismo i inicijativu gospodinu Željku Turku. O tome smo obavijestili članove Gradskog vijeća grada Zaprešića. Na njima je da poduzmu potrebne inicijative kako bi jasno pokazali do kada će podržavati nezakonitost rada Veleučilišta Zaprešić. To nije posao RIFIN-a koji će nastaviti poduzimati sve zakonom moguće inicijative kako bi Veleučilište Baltazar poslao jedno od vodećih veleučilišta u Lijepoj Našoj. Usput rečeno, na stranicama www.rifin.com pod rubrikom Zaprešić kao slučaj postoji obilje dokumenata koji bi morao proučiti svaki gradski vijećnik kako bi, upravo putem dokumenata a ne mišljenja, mogao donijeti svoj zaključak. Osim toga, predlažem gradskim vijećnicima da pročitaju, putem Zapisnika sjednica Gradskog vijeća, što je sve govoreno glede Visoke škole „BAK“ i današnjeg Veleučilišta Baltazar (čija je promjena imena nezakonita) da bi sami identificirali koliko je nedosljednosti prisutno u izjavama gradonačelnika. To se je moglo dogoditi jer je gospodin Željko Turk vjerovao u svoju nedodirljivost. Danas je poznato Željku Turku da tome nije tako i da su nedodirljivosti sve upitnije. Zadnja inicijativa koja je upućena i članovima Gradskog vijeća je sjajna prilika da se preko ljeta pokrenu potrebne inicijative kako bi Veleučilište od početka nove nastavne godine radilo suglasno pozitivnim zakonskim propisima. RIFIN je svojom inicijativom pokazao da je spreman učiniti baš sve korake, sukladno zakonskim propisima, kako bi se poslovanje Veleučilišta učinilo zakonitim. Zato molim građane grada Zaprešića da priupitaju svoje vijećnike kojima su dali povjerenje što će učiniti kako bi umjesto volje pojedinca gradom zavladali pozitivni zakonski propisi. Sve je ostalo samo „kamilica“ koju dalmatinci piju kad su bolesni i kad su zdravi. Jedan od njih je i autor obih redaka.

Zahvaljujem na dostavljenom zapisniku 18. Sjednice gradskog vijeća grada Zaprešića.

 

Nastavlja se:  Gradsko vijeće grada Zaprešića (XXI)