Naslovnica HRT od javnog do državnog 1.6. MOJA OSTAVKA

1.6. MOJA OSTAVKA PDF Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Srijeda, 25 Rujan 2013 09:08

       Kad je Novi zakon o HRT-u bio izglasovan u Saboru, bilo mi je jasno da nemam što više raditi u PV-u, a želio sam ostavkom izraziti i svoj građanski protest protiv Novog zakona.
Pismo sam najprije uputio gospodinu Zlatku Tomčiću, predsjedniku Hrvatskoga sabora, koji me je, da podsjetim, bio imenovao u PV-e, na temelju prethodnoga Zakona o HRT-u.  Mislim da je pismo dovoljno informativno i jasno da ga nema razloga posbno komentirati.
       Nakon toga pisma, poslao sam pismo i gospođi Jadranki Kolarević, dopredsjednici PV-a, s molbom da preuzme svoju ulogu i dalje predsjeda Vijeću. Kao što je i logično, obavijestio sam ju da dajem ostavku i na članstvo u PV-u .
       Praktično su svi dnevnici u Hrvatskoj obavijestili o mojoj ostavci, korektno prenoseći moja gledišta i motive. Neki su od novinara obavili i kraće razgovore sa mnom. Mislim da je moj razgovor s gospodnom Sašom Vejnovićem, novinarom Novoga lista bio najopsežniji (Novi list, Novosti, 28.2.2003.) Naslov je bio: „Političari ponovno žele vladati Hrvatskom televizijom“.

hrt12

hrt11

      O svemu sam zatim obavijestio i sve članice i članove PV-a, kao i gospođu Glavnu urednicu HTV-a, gospodina Glavnog urednika HR-a i, gospodina Glavnog ravnatelja HRT-a. Evo i tog pisma.

hrt13

      Uredno sam obavio primopredaju dokumenata koji su bili u mojoj nadležnosti i tako se oprostio od PV-a i HRT-a. Prilažem i potvrdu o tomu.

hrt14

      Premda sam mislio da je moja priča s HRT-om završila, iznenadio sam se kad sam dobio poziv za sljedeću sjednicu (nakon ostavke) PV-a. Ne znam je li to bila pogreška ili namjera, ali sam sa zanimanjem pročitao fonogram. Ustanovio sam ono što sam mogao i očekivati; .svatko će od „istaknutih“ članica/članova Vijeća nastojati na svoj način interpretirati moju ostavku koju zapravo ne razumiju.  Odlučio sam, kad su to napravili na sjednici na kojoj nisam bio, napisati pismo PV-u i zamoliti da ga se pročita na sljedećoj sjednici. Nisam želio odšutjeti da ne bi kojim slučajem mislili da se s njima slažem. O detaljima se može vidjeti u pismu.

hrt15

      Nakon stanovita vremena, budući da sam vjerovao i sada vjerujem da je iznimno bitno da HRT bude javni servis, napisao sam u VJESNIKU, tekst za stajališta. U njemu sam još jednom iznio svoja gledišta o tome pitanju. Dolje prikazujem tekst iz VJESNIKA.

hrt07_tn